Requiem voor de IJsselcentrale een groot succes

1 minuut te lezen

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale.

De voorstelling “Requim voor de IJsselcentrale” is een groot succes. In de tropsiche hitte schuifelt het publiek door de IJsselcentrale en geniet enorm van theater en muziek. Een unieke belevenis die de herinnering aan het markante gebouw ophaalt. Een unieke voorstelling waarmee Zwolle Zuid afscheid neemt van het gebouw.

Scene de vergaderzaal

Er is een scene geschreven die precies past als een maatpak voor de Less is More Band. Het is alsof de regisseur Celine het aanvoelde. Rond het thema “vergadering over de bestemmingsplannen” hebben we een surrealistische sfeer weten te creëren. De scheiding tussen werkelijkheid en fictie werd steeds dunner. Het publiek werd meegenomen in ons verhaal en ze beleefden de sfeer van een echte vergadering.

Scene de vergaderzaal

Het einde of een opstap naar een nieuwe toekomst

De discussie tijdens de vergadering loopt totaal uit de hand. Grote tegenstellingen en heftige conformtaties. Dan schrikt het publiek en komen we tot een idee. Waar ligt de toekomst van de IJsselcentrale. Met een melancholische blik nemen we afscheid maar kijken we ook vooruit.

Publiek was geraakt

Het publiek was oprecht geraakt. De interactie en de twijfel of het realiteit of theater was bracht de mensen in ontroering en zette ze aan het denken. Wij zijn trots op wat we hebben mogen laten zien en horen. Trots zijn we ook op een zin van een vrouw uit het publiek:

Ik heb een traan in mijn ogen, zo mooi. Dankjewel.

Labels:

Categorieën:

Bijgewerkt: