Ons verhaal…

Een bijzondere familie

De “Less is More band” is een echte muzikale familie met heel veel talent. Niet alleen op muzikaal vlak maar ook in het echte leven. Het zit ons niet altijd mee en daarom zijn we op zoek. We willen graag in contact komen met verschillende mensen en ze met ons verbinden door onze creatieve kijk op muziek en ons verhaal.

Werken en Leven

Vader en moeder werken in de kolenaanvoer van de IJsselcentrale. Dochter Mirjam zorgt thuis voor de andere kinderen. Het is hard werken maar we hebben net genoeg te eten. Gelukkig hebben we onze instrumenten en kunnen we samen muziek maken. Samen maken we muziek voor de andere arbeiders in de fabriek. We verrassen ze allemaal met onze vernieuwende kijk op bekende populaire en klassieke muziek. De arbeiders zijn elke dag verrast als door onze muziek. Het is het lichtpuntje in het harde arbeiders bestaan. Dit geeft een muzikale band met elkaar.

Opeens

Opeens staan de bulldozers klaar om de IJsselcentrale plat te gooien. Met dynamiet en geweld gaat de eerste schoorsteen tegen de grond. We kunnen er niets tegen doen. Een ramp voor de “Less is More Band”. Vader en moeder hebben geen werk meer. Wat moeten we doen?

Keuzes

We hebben geen huis, geen werk en geen eten. Gelukkig hebben we elkaar en onze instrumenten nog. Het is tijd geworden voor een moeilijke keuze. Zullen we alles wat ons dierbaar is achterlaten en op reis gaan? Op zoek naar een plaats waar we onze muziek kunnen maken en nieuwe verrassende ontmoetingen opdoen. De cornetten, trombone, en de tuba’s zijn ingepakt en we gaan.

Waar zijn we welkom

We zijn een soort muzikale nomaden geworden. We verrassen de mensen met onze kijk op muziek en entertainment. Met onze kleine brassband verbinden we bekende klassieke muziek met populaire muziek. We vullen het gat tussen beide muziekstijlen. Dit laten we op onze eigenwijze manier aan het publiek horen. Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen verrassen en ontroeren. Een glimlach op het gezicht is ons doel. We zijn nomaden en waar we welkom zijn laten we graag horen en zien waar we voor staan.